SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tegs SK Fotboll
Utvecklingslag

Östra Ersboda FC
2 - 3
Tegs SK Fotboll 2
Östra Ersboda FC2 - 3Tegs SK Fotboll 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 03 oktober, 20:30
Plats:Östra Ersbodaskolans konstgräsplan
Tävling:
Matchnummer: 190112130
Samling:19:30
Stark seger över serievinnarna
2023-10-03 22:44
Tegs SK utvecklingslag, lagbild på Tegstunet.

Tegs SK går alltid bra mot slutet av säsongen och det blev facit också i årets division 5, södra Västerbotten. Det blev idel segrar i de avslutande seriematcherna, också mot serievinnarna Östra Ersboda FC som i övrigt gick obesegrade genom säsongen. Mot Tegs SK i den sista matchen tog det stopp.

− Jag är sjukt stolt över laget! Killarna jobbar för varandra, är riktigt disciplinerade i försvarsspelet och vill verkligen vinna matchen. En grymt kul seger, man blir nästan mållös, säger Elias Holmström, tränare.

 

Östra Ersboda var starkare från början på hemmaplan och tog ledningen i elfte minuten. Men, dryga kvarten senare kvitterade Hugo Wadebeck efter en fin framspelning av Liam Viklund och 1−1 stod sig fram till halvtidsvilan.

 

Andra halvlek var jämnare. Spelarna i hemmalaget tog ledningen igen, men hade inte alls det övertag de är vana vid. Snart var det kvitterat på nytt, den här gången fick ständigt kämpande kapten Tim Gruffman utdelning som målskytt. Spänningen steg mot slutminuterna, kampviljan från båda lagen gav en del gula kort på båda sidor och Teg fick rättvist en frispark i sista ordinarie spelminut, en bit utanför straffområdet till höger.

 

− Det var inte så mycket att fundera på, jag lade bara bollen på plats och klippte till och det gick rätt bra, konstaterar Colin Källkvist, högerytter som träffsäkert slog in frisparken och avgjorde kampen.

 

Från plan, bänken och åskådarplats såg alla hur bollen seglade in i främre krysset, otagbart för målvakten, och i den stunden tog motståndarnas segersvit slut. Några väl långa tilläggsminuter återstod, men Tegs SK försvarade samlat utan misstag och matchen slutade 2−3.

 

− Det här laget har mycket att ge! Det har som ofta varit en säsong med både med- och motgångar, men vi spelar riktigt bra när vi bestämmer oss och det är förstås väldigt roligt att avsluta seriespelet på det här sättet, säger Håkan Göransson, ledare.

 

Stort grattis till Östra Ersboda FC som kvalar vidare mot division 4.


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER